fredag 10 februari 2012

The amazing story of "Plugg typ" continues

När den melodiska väckarklockan på mobilen går igång och Alexandra vaknar så känner hon först inte igen sig. Var är hon och vad gör hon där är de första frågorna som dyker upp i hennes huvud men bara några få sekunder senare kommer minnena från natten tillbaka. Hon känner en kortvarig lättnad innan hon upptäcker tiden och kommer på att hon skulle baka den natten. Fannys alarm går igång och Alexandra lämnar den varma sängen. Hon tar sina saker och inser att ho hon inte har packat heller och hon åker ju hem till Stockholm idag. Hon känner paniken och börjar prioritera. Vad ska hon välja, plugga, packa, göra sig i ordning eller baka? Efter knappt någon betänketid rusar hon ner till köket. Hon börjar blanda ihop ingredienserna och lyckas väldigt bra, för bra. Det blir för mycket deg, hon är tvungen att göra två satser. Med ans muffinsarna gräddas så packar hon och förbereder sig. Hon ringer sina vänner och ber dem ta med en macka åt henne, snälla som Sofia är så tar hon med sig en macka och får en muffin i utbyte. Muffinarna är klara och det går som smort förutom att hon är sen till skolan. Samtidigt så säger Fanny åt Andreas att säga åt Alexandra att hon inte får gå utan Fanny och Alexandra hälsar "Åhhh jalla jalla då!". Alexandra sitter i köket och väntar på Fanny, efter ett tag får hon nog och ringer upp.
"Ah men kan du komma ner snart!?"
"Va?" svarar Fanny "oh nej.. är du på rogge?"
"Ja, du sa ju åt mig att vänta?" svarar Alexandra förvirrat.
"Åh jag såg de andra gå och trodde du var med dem. Jag är vid kyrkogården nu, kom, jag sätter mig och väntar!" berättar Fanny och det är så det blir.
De möts vid kyrkogården och går tillsammans. Fanny får en muffin till frukost och blir riktigt nöjd, hon visste inte ens att Alexandra gick upp för att baka. Fanny får ännu en muffin att ge till sin engelska lärare som ursäkt för förseningen. Vilket sedan uppskattas mycket av engelska läraren!
Alexandra gör ett prov, sen ännu ett och är sedan uttömd på energi. Därefter har hon fysik då hon bara gör fel och sedan kemi, då hon inte ens orkar kämpa.
Efter det kan hon äntligen ta tåget hem. Äntligen är veckan över.


The End.

1 kommentar: