söndag 21 april 2013

Kulturnatt Stockholm

Igår stack jag, mamma, syrran och syrrans kompis till kulturnatt Stockholm. Kulturnatten är något som anordnas varje år och innebär att alla Stockholms museum har öppen under natten, har fritt inträde och gör massa aktiviteter.Vi gick först till medelhavsmuseet  och kollade runt lite. Provade Athenas hjälm och fick höra att jag var den som passade bäst i den under hela kvällen så woho! (se bad ass bild ovan)
Sen stack vi till slottet, kollade runt i livrustkammaren lite, det var aslänge sen jag var där så det var kul att kolla runt lite.
Efter det begav vi oss till medeltidsmuseet som jag tyckte jag jätteintressant! De hade satt upp en guidetur som var som en pjäs, man fick följa olika karaktärer som berättade om medeltidslivet, och man själv fick uppleva hur det var. Samtidigt så gjorde de det väldigt humoristiskt och kul! Jag och mamma fikade i deras för kvällen öppna matställe. Vi tog honungsmjöd, vilket är det godaste jag har druckit! Så jääääävla gott, och nyttigt!
Vi stack efter någon timme och träffade Johanna och hennes mamma. Vi kollade runt lite mer på medelhavsmuseet och stack till plattan. Jag hade förhoppningar på poetry slam, som förra året, men hittade tyvärr inget!
Till slut åkte vi till Observatorielunden och kollade in deras teleskop, och deras enorma kö till teleskopet! Jag stod i kö i en och en halv timme. Barnen och mamma gick runt lite, fikade medan jag stod i kö. När vi väl kom fram till teleskopet var det så värt det! Vi fick se på månen och man såg allt så otroligt bra! Alla kratrar, stora som små och allt var så högupplöst och vackert! Jag skulle kunna sitta och titta på det hela natten! Grymt!
Efter det så stack vi hem, jag hade ont och tjejerna var trötta så vi kände att det var dags.

Jag längtar så grymt mycket till Kulturveckan sen i sommar! För jag missade ju t.ex. Poltergeist på Cinemateket, technofest på tekniska museet, alla konstutställningar, gaming-museet och big ass efterfesten!

Nää, i sommar, det kommer bli awesome.

2 kommentarer: