onsdag 20 mars 2013

Deprimerad, bipolär med sömnsvårigheter

Så, ja, min kurator skickade en remiss till Strängnäs psykiatri så de kunde prata med mig om en viss sak. I alla fall, så stack jag dit idag. Blev vägd, mätt, de tog puls och blodprov. Fick fylla i blanketter och alkohol, droger och allt.

Sen kom jag till läkaren. Efter en halvtimme slog han fast att jag var deprimerad, var bipolär och hade svåra sömnsvårigheter. Han skrev ut tre olika piller till mig och sa att jag skulle lita på honom och ta alla. Under samtalet pratade han med mig om hur jag känner mig på min lyckligaste dag och hur jag känner mig en dag då jag är väldigt nere. Jag förklara för honom och han svarade med att jag är bipolär. Han skrek och skällde på mig när jag sa emot honom inom något ämne och jag tyckte att han var väldigt aggressiv.

Sprang därifrån med tårar i ögonen och tänkte att han är ju fan dum i huvudet. Så ja, jag hade visst en orsak att vara skeptisk mot psykiatriska mottagningen.

Hade så sjukt ont i huvudet så jag vaggade fram mot ica och köpte tomater. Stack sen hem och åt tomatmacka och drack vatten och så. Försökte sova men det gick inte. Carro började laga mat åt oss alla, för Willgren är fortfarande kvar här. Hans bil har gått sönder helt.
Så kommer Janina hem och jag ligger i soffan, har sjukt ont i huvudet och musklerna orkar inte ens ta mig därifrån. Jag, Janina, Jessica, Amelia och André skulle åka till Berlin med tåg i maj. Eftersom ingen tog initiativet så gjorde jag det helt enkelt och av säkerhetssjäl och bekvämlighetssjäl så hade resan gått på 3000, dit och tillbaka. Det hade varit lugnt med alla förra veckan och jag skulle ha köpt biljetterna i lördags men hade inte pengar eftersom Janinas eller Andrés inte hade kommit fram. Jag hade då stått i en och en halv timme och beställt biljetter jag inte kunnat betala för. Tydligen så hade inte Janina skickat in pengar och hon hade inte ens sagt det till mig, vilket gjorde mig lite irriterad. I alla fall, så hade hon hittat en budgetresa med SJ, men eftersom jag envisades om att jag inte tänkte sova på en hatthylla så ville jag fortfarande köpa biljetter på mitt sätt. Jag föreslog då att Janina kunde köpa budgetbiljetterna och sen ändå hänga med oss i vår kupé, om hon inte hade pengar.
Hon kom hem och ställde sig över soffan. Sen började hon skrika och argt försöka argumentera med mig framför Carro, Virre, Willgren och John-Eric. Hon sa att jag hade hängt ut henne i gruppen (vi var fem pers i en fb-grupp som handlade om tågresan) då jag skrivit inlägg om att jag hade fått in alla betalningar utom hennes och att hon får skicka över pengar om hon ska med. Sen fortsatte hon att skrika på mig då jag bara låg och hade en jävligt dålig dag. Ett tag försökte jag argumentera emot, men när hon sa "Det är inte ens dina vänner som ska med, det är mina, så då kan väl du åka själv." så sa jag bara okej och hon gick.
Trött som jag var orkade jag inte hålla emot längre och började gråta framför hela hushållet. Jag tog mig inte upp ur soffan förrens Carro kom och hjälpte mig in på mitt rum. Maten var klar.
När jag kom ut stod Carros mat serverad och jag fick tröst av både Carro, Willgren och Virre. Sen tog vi en protestcigg i Carros rum. Hushållet har inte varit detsamma sen Janina flyttade in, det har blivit så mycket bråk och drama och gräl för ingenting.

Så, Natta, för jag antar att det bara är du som läser, haha. Jag stack tillbaka till Stockholm. Jag la mig i sängen, men jag var så otroligt illamående och huvudvärken bara växte. Jag har knappt sovit under de senaste dagarna och jag kände att jag inte kommer klara av att stanna här mer. Ringde mamma och hon bad mig att komma hem, så jag tog det sista tåget och var hemma vid tolv. Satt och pratade med mamma om dagen och somnade vid två.

1 kommentar:

  1. Kram, kram, kram! Tycker sjukt synd om dig, önskar jag kunde göra något. Fan vilken konstig gubbe!?!?

    SvaraRadera